کوچینگ کسب و کار چیست؟

کوچینگ کسب و کار چیست و چه کاربردی در پیشبرد اهداف یک سازمان دارد؟ بیزینس کوچ چه کارهایی را انجام میدهد؟ اصلا چرا ما به کوچینگ نیاز داریم؟ شاید تصور کنید که شما خودتان کارآفرین هستید و میتوانید با استراتژیهای مختلف کسب و کارتان را پیشرفت دهید، اما هر چقدر هم که مهارت و دانش زیادی داشته باشید، نمیتوانید بر تمامی زوایای کسی و کار خود مسلط باشید. اینجا است که به راهنماییهای یک مشاور نیاز پیدا میکنید. اخیرا تخصصی به نام بیزینس کوچینگ به وجود آمده است که به کمک آن شما پیشرفت خواهید کرد و موقعیتهای بحرانی سازمان را به خوبی از بین خواهید برد. مربیان کوچ اغلب باتجربه، حرفهای و کارکشته هستند و با تخصص خود شما را رهنمون میسازند. در ادامه در مورد این که بیزینس کوچینگ چیست و چه تاثیری در کسب و کار دارد صحبت خواهیم کرد.
بیزینس کوچینگ چیست؟
کوچینگ کسب و کار یا Business Coaching به فرآیندی گفته میشود که طی آن صاحبان کسب و کار برای رسیدن به اهداف تجاری خود راهنمایی میشود. در این فرآیند مشاور و مربی کسب و کار با علم دانشی که دارد، ترفندهای برنامه ریزی کاری و رسیدن به اهداف را در اختیار شما قرار میدهد. تمامی کسب و کارها از کسب و کارهای کوچک گرفته تا استارتاپها و کسب و کار بزرگ میتوانند از دانش مربیان کوچ استفاده کنند.
آنچه که مربیان کوچ به صاحبان کسب و کار آموزش میدهند، بسته به اهداف، انتظارات و نقاط ضعف و قوت کسب و کار شما میتواند متغیر باشد. هدف بیزینس کوچینگ کسب و کار رشد یافتن کسب و کار در تمامی ابعاد است نه یک ابعاد. شما با راهنماییهای متخصصین کوچینگ میتوانید در دنیای پر از رقیب تجارت بدرخشید و قلههای موفقیت را پس از مدت کوتاهی کشف کنید.
مزایای کوچینگ برای کسب و کار
همه ما میدانیم که داشتن برنامه ریزیهای استراتژیک و حرکت اصولی در مسیر موفقیت تا چه اندازه میتواند یک کسب و کار را رشد دهد. مهمترین مزیتی که بیزینس کوچینگ کسب و کار ایجاد میکند، این است که به اصول پایه و تکنیکهای پیشرفت توجه کافی دارد. این بیزینس به کمک همین اصول به صاحبان مشاغل کمک میکند تا تواناییها و استعدادهای خود را کشف کنند و برای ترسیم افقهای موفقیت از آنها کمک بگیرند. ممکن است مزایای این بیزینس به صورت غیر مستقیم یا مستقیم خود را نشان دهند. با توجه به همین مزایا، اشتیاق کارآفرینان و صاحبان کسب و کار برای افزایش کاربرد Business Coaching افزایش یافته است. برخی دیگر از مزایای این تکنیک عبارتند از:
- افزایش درآمد با برنامه ریزی پایدار
- افزایش مهارت مدیریتی و رهبری در اقراد فعال در یک سازمان
- توانایی پیشرفت در شرایط سخت و آسان
- مدیریت بهتر زمان در سازمان
- بهبود قوای ایده پردازی افراد در سازمان و به کار گیری خلاقیت
- پیش بردن بازاریابی در مسیر درست
- استفاده از فناوری
- از بین رفتن باورهای نادرست و موانع کسب و کار و حل مشکلات و چالشها
- پرورش کارمندان با ایجاد محیطی مناسب برای ترقی
- جلوگیری از کاهش و اتلاف انرژی مدیران
چه زمانی باید از بیزینس کوچینگ استفاده کنیم؟
کسب و کارهای حرفهای و غیرحرفهای تا زمانی که با مشکلی در کسب و کار دست و پنجه نرم نکنند ممکن است به فکر کمک گرفتن علمی و عملی از یک مشاور نباشند. این در حالیست که در کشورهای توسعه یافته یا کشورهایی که روند پیشرفت را طی میکنند دست کم هر فعالیت تجاری یا هر فعالیت مالی پس از آن که مراحل ابتدایی خود را طی میکند با کمک یک مشاور ارتقا مییابند. قطعا بدون دریافت خدمات مشاوره از بیزینسهای کوچینگ شما نمیتوانید یک کسب و کار حرفهای باشید. بنابراین باید در زمینههای زیر از خدمات بیزینس کوچینگ استفاده نمایید:
- راه اندازی یک کسب و کار جدید
- راهکارهای توسعه بازار و افزایش درآمد و سود
- توسعه محصولات و خدمات به همراه برند سازی برای یک کسب و کار
- نیاز به توسعه هوش تجاری در صاحبان کسب و کار و مدیران
- آسیب شناسی عملکرد سازمانهای در حال رشد
- ارزیابی عملکرد کارکنان و رهبر سازمان
- بهبود نقاط قوت کارکنان سازمان و از بین بردن نقاط ضعف آنها
بیزینس کوچینگ کسب و کار چه کارهایی انجام میدهد؟
داشتن یک مربی کوچ میتواند همانند داشتن یک شریک تجاری باشد. همانقدر پر از منفعت و همانقدر تاثیر گذار در مسیر پیشرفت! وظایف تخصصی که مربیان کوچینگ دارند در موارد زیر خلاصه میشود:
1.کشف ارزشها و چشم اندازهای کسب و کار:
اولین و مهمترین تحولی که بیزینس کوچینگ در یک کسب و کار ایجاد میکند، به کشف ارزشها و چشم اندازهای این کسب و کار بر میگردد. فرد کوچ مشخص خواهد کرد که شما باید چه هدفی داشته باشید. شما میتوانید انتظارات خود را از پیشرفت مشخص نمایید تا اگر ارزش داشت، به اهدافتان برسید. مربیان کوچ با بررسی فعالیت رقبا و توسعه ارزشهای یک کسب و کار سعی میکنند که این کسب و کار را ارتقا دهند.
2.ترسیم مسیر رشد کسب و کار:
وظیفه مهم دیگری که بیزینس کوچینگ دارد، مربوط به ترسیم مسیر رشد کسب و کار است. باید مشخص شود که کسب و کاری که هم اکنون به فکر توسعه است، میخواهد چه جایگاهی داشته باشد و الان در چه جایگاهی است! یک مربی حرفهای و کار کشته میتواند شما را برای زمان بندی منطقی و مناسب و انتخاب بهترین مسیر رشد راهنمایی کند. این فرد بدون این که توجهی به پیش فرضها و قضاوتهای شما داشته باشد، این کار را انجام میدهد و کلید موفقیتش هم در همین امر است.
3.تغذیه تجارت با اطلاعات علمی به روز:
راه اندازی و مدیریت یک کسب و کار بدون وجود راهنما امری مشکل و وقت گیر است. شما پس از راه اندازی کسب و کار تنها به پیشرفت فکر نخواهید کرد بلکه با امور مالی، اقتصادی، مدیریت و لجستیک مواجه خواهید شد. از این رو بسیاری از مدیران ممکن است پس از مدتی اطلاعات به روز خود را به روزتر نکنند و روز به روز افت کنند. مربیان کوچ همیشه اطلاعات خود را به روز رسانی میکنند. پس استفاده از بیزینس کوچینگ کسب و کار سبب تغذیه یک کسب و کار خواهد شد و شما را آماده رویایی با چالشهای جدید تجارت خواهد کرد.
4.ارائه برنامه تخصصی متناسب با نیازهای کسب و کار شما:
معمولا افراد کوچ با شناخت و بررسی نقاط قوت و ضعف کسب و کار شما سعی میکنند که به شکلی سفارشی به ارائه برنامه پیشرفت برای کسب و کارتان بپردازند. شاید شما هم به عنوان یک مدیر در برخی از زمینهها پیشرفت کنید اما این که چطور زمان بندی انجام دهید و چطور نقاط کور کسب و کار خود را فعالتر کنید، تنها با کمکBusiness Coaching امکان پذیر است.
5.توسعه مهارتهای فردی:
از دیگر وظایف مهمی که برای بیزینس کوچینگ کسب و کار در نظر گرفته شده است، توسعه مهارتهای فردی است. شاید با تحصیل در رشته دانشگاهی متناظر با کسب و کارتان دانش زیادی را کسب کنید و اطلاعات خود را بالا ببرید اما ممکن است عادات، سبک ذهن و خلقیاتی که تمام چیزی که شما ساختهاید را به یکباره خراب کند. پس توسعه مهارتهای فردی در کسب و کار اهمیت زیادی دارد و بیزینس کوچینگ به خوبی به آن پرداخته است.
کوچ کیست؟
حال که با بیزینس کوچینگ کسب و کار آشنایی شدید و از اهمیت آن در ارتقا و رشد یک کسب و کار مطلع شدید، ممکن است بپرسید کوچ کیست. کوچ همان فردی است که کوچینگ را انجام میدهد. این افراد به شما کمک میکنند تا رفته رفته نسبت به مسائل پیش روی خود آگاهی بیشتری پیدا کنید و خودتان را کشف کنید تا در ارتقای کار خود از آن استفاده نمایید. کوچ فردی ناصح نیست که راهکارهایی را به شما ارائه دهد و کار را به پایان برساند؛ بلکه با ترسیم نقشههای رسیدن به موفقیت و راهنماییهای گاه و بیگاه سعی میکند شما را بهتر در مسیر حرکت دهد. هدف اصلی کوچ این است که شما از شرایط فعلی به شرایط مطلوب خود دست پیدا کنید. برای این که بهترین تصمیمات کاری را بگیرید و مشکلات و چالشهای کسب و کار خود را بیابید، قطعا به یک کوچ حرفه ای و باتجربه نیاز پیدا خواهید کرد.
کلام پایانی
ما در این مطلب در مورد بیزینس کوچینگ کسب و کار و اهمیت آن صحبت کردیم. هر کسب و کاری در هر جایی که ایستاده است، به نوعی به خدمات کوچینگ نیاز پیدا میکند. این خدمات که زیر نظر افراد حرفهای ارائه میشوند، انواع مختلفی دارند و مزایای فراوانی را هم به وجود میآورند. ترسیم چشم انداز، تعیین اهداف، توسعه مهارت فردی، ارائه برنامه تخصصی و تغذیه کسب و کار با اطلاعات به روز وظایفی هستند که Business Coaching دارد. شما با انتخاب یک کوچ حرفهای میتوانید به خوبی و در کوتاهترین زمان به قلههای هدف خود دست پیدا کنید.
بیشتر بخوانید:
دیدگاهتان را بنویسید